SOLUTII
FINANCIAR-CONTABILE

DESPRE NOI

Sun Consulting este o societate contabila autorizata de organismul profesional CECCAR. Tendinta generala a firmelor mici si mijlocii este de a externaliza serviciile catre o firma de contabilitate pentru a beneficia de timp pentru organizarea sau reorganizarea propriei activitati si prin reducerea costurilor.

Punand accentul pe reprezentarea completa a clientilor nostri, inca de la infiintarea societatii, suntem interesati ca prin munca noastra sa asiguram succesul in afaceri clientilor nostri. In orice situatie oferim clientului cea mai potrivita solutie la problemele sale. Suntem informati permanent cu modificarile legislative, sesizand implicatiile acestora asupra companiei dumneavoastra.

Contribuim la corecta informare a agentilor economici asupra implicatiilor fiscale ale afacerilor pe care le deruleaza si la optimizarea cheltuielilor fiscale si nonfiscale ale acestora.

Obiectivul nostru este sa oferim clientilor informatiile de care acestia au nevoie in derularea activitatii lor. Prin profesionalism, prin gasirea unor solutii optime in domeniul financiar-contabil, salarizare si politica manageriala dorim sa castigam increderea clientilor nostri.

Respectam cu strictete regulile deontologiei profesionale, garantand contractual confidentialitatea informatiilor gestionate in relatia cu clientul, atat in timpul colaborarii cat si dupa incetarea acesteia.

Astfel, venim in sprijinul acestor nevoi ale dumneavoastra prin servicii profesionale de contabilitate la tarife competitive. Suntem prezenti pe piata serviciilor contabile din judetul Constanta.


    10 motive pentru care sa lucrezi cu noi:


  • Pe 10 ale lunii aveti calculul statelor de salarii finalizate
  • Pe 20 ale lunii aveti calculul tva si Impozite finalizate
  • Va consiliem fiscal managerii dar si salariatii din departamentul financiar-contabil propriu, ii indrumam si le explicam cu rabdare tot ce ii intereseaza d.p.d.v. contabil
  • Pentru ca va asistam la controale fiscale si chiar, fara sa fie nevoie de prezenta dvs., pe parcursul derularii inspectiei fiscale pana la discutia finala
  • Va furnizam lunar analiza financiar-contabila care va ajuta sa va cresteti afacerea
  • Pentru ca utilizam instrumente software care ne usureaza comunicarea , transmiterea documentelor , dar putem lucra si in sistem clasic cu schimb de documente originale
  • Avem servicii variate , pe langa contabilitate puteti beneficia si de alte servicii , expertize, verificari, rapoarte complexe cerute de management sau de institutii specifice domeniului de activitate specific firmei dvs. si nu in ultimul rand sfaturi si analize utile in momente importante
  • Raportul calitate cost este echilibrat
  • Avem studii si experienta bogata in domeniul financiar-contabil
  • Pentru ca va intampinam cu flexibilitate, calm, punctualitate si seriozitate la discutiile programate.

    7 metode prin care poti sa verifici daca lucrezi cu o firma buna de contabilitate:

Pentru majoritatea companiilor, contabilitatea inseamna indeplinirea cerintelor legale in materie fiscala si contabila. O firma de contabilitate buna te scuteste de amenzi de la organele de control si te poate ajuta sa iei cele mai bune decizii financiare. In aceeasi masura, o firma de contabilitate care nu respecta legile contabile si fiscale in vigoare poate crea probleme importante companiei.

De obicei, o firma de contabilitate este considerata buna daca, in urma controalelor Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), ale inspectoratelor teritoriale de munca (ITM) sau ale altor organisme de control, compania nu primeste amenzi. Dar pana sa ai un control de la ANAF, cum poti sa stii daca societatea de contabilitate respecta legile contabile si fiscale?

Iti prezentam mai jos sapte metode prin care poti sa testezi calificarea si expertiza firmei de contabilitate cu care lucrezi.

1. Solicita periodic fisa de platitor a companiei de la ANAF

In fisa de platitor a companiei de la ANAF sunt prezentate toate obligatiile de plata pe care compania trebuie sa le achite. Aceasta situatie se poate verifica si online, daca societatea are un certificat digital si s-a inregistrat in acest scop la Fisc. Daca toate obligatiile companiei sunt indeplinite, atunci soldul tuturor impozitelor si taxelor trebuie sa fie zero. Daca există solduri neachitate, cere explicatii firmei de contabilitate.

2. Solicita lunar componenta soldurilor aferente facturilor neachitate catre furnizori si facturilor neincasate de la clienti

Aceasta situatie va arata daca firma de contabilitate a alocat corect platile catre furnizori si incasarile de la clienti. Alocarea incorecta a platilor sau a incasarilor poate determina crearea de probleme in relatiile comerciale cu furnizorii sau clientii.

3. Solicita periodic componenta avansurilor de trezorerie nedecontate de salariati

Aceasta situatie te ajuta sa previi situatia in care angajati ai companiei pleaca fara sa-si deconteze toate avansurile primite.

4. Cere companiei de contabilitate analize financiare detaliate

In mod normal, firma de contabilitate trebuie sa pregateasca in fiecare luna un raport in care sa prezinte situatia financiara a firmei. Acest raport trebuie sa cuprinda cel putin:

  • analiza veniturilor si a cheltuielilor la nivel de companie si la nivel de produs, departament, oras, etc.
  • o previziune de cash-flow pentru urmatoarele trei luni;
  • analiza indicatorilor de profitabilitate, lichiditate, eficienta si indatorare, in comparatie cu principalii concurenti.

5. Solicita calcularea sumelor de plata catre buget pana in data de 20 a lunii

In general, firmele de contabilitate amana calculul obligatiilor de plata catre buget pana in ultima zi (25 a lunii). In acest fel, proprietarii de firme sunt in imposibilitatea de a-si face o prognoza a platilor. De multe ori, ei platesc fara a fi convinsi ca acelea sunt sumele corecte de plata. Pentru a evita acest lucru, solicita intocmirea declaratiilor si calculul obligatiilor pana in data de 20 a lunii.

6. Verifica modul de calcul al impozitului pe profit

De multe ori, firmele de contabilitate inregistreaza tranzactiile complexe drept cheltuieli nedeductibile. In acest fel, elimina orice risc pe care l-ar avea la un eventual control, dar acest lucru determina un cost suplimentar de 16% pentru proprietari. Cum poti sa verifici acest lucru? Solicita trimestrial lista cu toate cheltuielile nedeductibile.

7. Solicita intocmirea de grafice cu informatii financiare

Pentru a putea depista eventualele erori in contabilitate, solicita intocmirea de grafice pentru diferite categorii de date financiare. Se pot solicita grafice lunare cu:

  • venituri si cheltuieli, la nivel general sau detaliat pe tipuri de categorii;
  • soldul furnizorilor si al clientilor;
  • soldul de numerar din banca si casierie;
  • soldul stocurilor;
  • datoriile de plata catre bugete.

Astfel, cautam in permanenta sa ne ridicam la nivelul de exigenta impus de catre clientii nostri.